Megjelenések

Shin Hokuto no Ken

Cím: Shin Hokuto no Ken
Angol cím: New Fist of the North Star
Japán cím: 新・北斗の拳
Egyéb cím(ek): -
MyAnimeList: [link]
Trailer: [link]
Részek összesen: 3
Szezon: -
Típus: OVA
Besorolás: R+ - Mild Nudity
Forrás: Light novel
Értékelés: 10/6.95
Studió: [A.C.G.T.]
Producer: [OB Planning], [Kitty Films], [Sega]
Téma: [Gore], [Martial Arts], [Super Power]
Műfaj: [Action], [Drama], [Sci-Fi]
Egyéb Műfaj: [Shounen]
Explicit Műfaj: -
Fordította: [Feed the Geek]

Leírás:

2003-ban, 15 évvel a Hokuto no Ken 2 után Kenshiro ismét visszatért, hogy életének egy újabb véres fejezetét ismertesse meg velünk egy 3 részes OVA-ban. És hogy ez hogy sikerült, arra ebben az ismertetőben keressük a választ.

Maga a történet valószínűleg a sorozatok után játszódik, bár olyan kevés a kapcsolat közöttük, hogy talán ezt nem is érdemes taglalni. A helyszín pedig Lastland, ahol a kegyetlen Sanga uralkodik, aki a vidék egyetlen tiszta vizű forrását uralja. Persze, mint mindig most is vannak néhányan, akik nem fogadják el a rabságot és fellázadnak, s hozzájuk érkezik meg megmentőként Kenshiro. A történet viszont itt nem áll meg, mert hamarosan feltűnik egy rejtélyes idegen, Seiji, aki egy Hokumon no Ken nevű harcművészetben jártas. Szóval minden adva van egy újabb kalandhoz.

Az animéről amúgy én eddig kifejezetten rosszakat hallottam, amit az elején nagyon nem értettem, hisz a történet rendben van, a grafika gyönyörű, tényleg egy rossz szavunk se lehet rá, egyedül zeneileg teljesített kicsit gyengébben. Viszont kárpótlásul megkapjuk a messze legbrutálisabb és legkegyetlenebb Hokuto alkotást. Az csak egy dolog, hogy a gyönyörű grafikát arra használják, hogy a szétrobbanó embereket anatómiai pontossággal ábrázolják, de amikor olyat látunk, hogy a hasba szúrt a beleit próbálja visszatolni, na az már tényleg nem semmi. Ehhez még hozzájön, hogy ebben a részben minden tabut ledöntenek, így erőszaktól a halott gyerekekig minden lesz.

Akkor mire fel a rossz visszajelzések? Erre az első döbbenet után fogjuk megkapni a választ, egyszerűen ez már nem Hokuto no Ken, egy olyan jelenet, ahol Kenshiro-t börtönbe zárnak és nem tud szabadulni, az az ember, aki puszta kézzel szétver egy tankot és egy csatahajó páncélját is átüti... Sajna az ilyen dolgok valahogy kicsit tönkreteszik az egész hangulatot. Hogy arról ne is beszéljünk, hogy sajna a végére nem igazán sikerült normális ellenfelet találni hősünknek.

Összességében a Shin Hokuto no Ken nem lett rossz, főleg ha olyan szemszögből nézzük, hogy valószínűleg sokan úgy állnak hozzá, hogy nem látták az eredetiket, nekik egy szép, akció dús, néhány helyen homályos, de azért érthető alkotás lesz. Viszont egy rajongót kicsit kiábrándíthat, de azért még is úgy gondolom egy próbát mindenkinek megér.

Csatlakozz a közösséghez!

Már 14 éve, 6 hónapja és 5 napja csak értetek.
Az elmúlt 30 percben online látogatók: 7
Jellenlegi verzió: 6.1.6